8 камъка с лечебна сила

8 камъка с лечебна сила

Кехлибар
За красивия кехлибар се смята, че помага при ракови заболявания или може да намали риска от тяхното развитие. Също така благоприятства функцията на щитовидната жлеза и облекчава главоболието.

Котешко око
Този камък се смята за талисман, който предпазва носещия го от уроки. Също така той действа за укрепване на семейството, защитава срещу прелюбодеяние. Камъкът може да бъде полезен за хората, страдащи от астма, невроза, хипертония и анемия.

Перли
Красиви, но и лечебни, за перлите се вярва, че могат да помогнат на страдащи от катаракта, хипертония, невроза, предотвратяват образуването на камъни в бъбреците. Перлите се смятат за еликсир на младостта и дълголетието. Според легендата, самата Клеопатра пиела вино със стрити в него перли.

Яспис
В Китай този камък се смята за символ на женската красота и това не е случайно. Смята се, че лекува женски болести, а червеният яспис може да помогне за намаляване на кървенето и облекчаване на зъбобола

Ахат
Ахатът е красив камък, който може да намерите в различни разновидности. Всеки цвят от групата притежава определени свойства. Например, ако имате гастрит или някои други храносмилателни проблеми, може да ви помогне вибрацията на жълтия ахат. Ако имате проблем с щитовидната жлеза, носете или декорирайте в дома си син ахат.
Има хора, които живеят в райони, известни като радиационни зони. Те също е добре да носят ахат като бижу, без значение от цвета или да го декорират в дома си.

Малахит
Много народи на света смятат малахита за лековит, тъй като има добри ефекти върху хормоналната система. Камъкът помага за изчистване на енергийните блокове и канали. Максималният ефект може да се постигне, като малахитът се носи под формата на бижу в областта на слънчевия сплит.

Името на този камък „нефрит“ в превод от гръцки означава „бъбрек“, и то напълно отразява стойността на лечебните свойства на минерала. Ако имате проблеми с бъбреците, носенето на зелен нефрит в лумбалната област може да помогне за намаляване на болката и подобряване на състоянието на бъбреците.
Нефритът ще ви помогне да бъдете по-енергични, здрави и дълголетни. В червен цвят камъкът може да благоприятства функцията на сърцето и храносмилателната система.

азжената.бг