7-те типа сексуалност

7-те типа сексуалност

Сексуалното привличане за всеки човек идва по различен начин към различни хора. Някои са силно привлечени от индивиди от своя пол, други към противоположния, трети към двата, а четвърти не изпитват подобна сила към нищо.

Учени са опитали да групират сексуалните ориентации и макар слагането на термини и етикети понякога да е много лошо, може да помогне на човек да се ориентира къде точно се намира по тази скала.

1. Пансексуални

Това са хора привлечени не само към своя и противоположния пол, а също така към транссексуални субекти, травестити, андрогини и т. н.

2. Демисексуални

Деми означава „наполовина“, т. е. Тези хора са по средата между сексуални и асексуални, Те се нуждаят от много силна емоционална връзка преди да има каквото и да е сексуално действие. Само физическо привличане не ги провокирало към такова.

3. Моносексуални

Моно означава „един“, така че моносексуалността е привличане само към единия пол. Може да бъде и собственият.

4. Бисексуални

Това са хора, които са привлечени и към двата пола. Според изследователите повече жени биха се определили като „бисексуални“.

5. Асексуални

Това са хора, които не изпитват никакви сексуални нужди и привличане. Те може да реализират връзки, но изцяло платонически.

6. Сиво-асексуални

Сиво-асексуалността се отнася до сивата зона между сексуалността и асексуалността. Това са хора, които попадат в спектъра между двете. Те се чувстват сексуално възбудени при много специфични обстоятелства. Сексуалното желание може да бъде много ниско и често е пренебрегвано от тези хора.

7. Автосексуални

Автосексуалността или автоеротизмът е присъщ за хора, които са привлечени от самите себе си. Те често се възбуждат само като се гледат в огледалото и фантазират за себе си и голите си тела.

тялото.бг