5 съвета, с които да избегнем пъпки

5 съвета, с които да избегнем пъпки

Пъпките са един от най-големите проблеми, с които се срещат хората.

Ако сте жена, по закона на Мърфи, ще се сдобиете поне с една голяма и упорита часове преди важно събитие.

Козметичната индустрия може и да се е погрижила да ни снабди с достатъчно продукти, с които да ги покрием, но определено най-голямото желание е как да предотвратим появата им.

За целта събрахме за вас 5 от най-добрите съвети, с които да се радваме винаги на красива и чиста кожа.

Ето кои са те:

1. Дръжте ръцете далеч

Най-важното и същевременно най-трудното нещо е да държите ръцете далеч от лицето. Дори и да се изкушавате да се почешете по засегнатата с пъпка област, припомнете си, че не трябва. В противен случай можете да разпространите раздразнението и възпалението и да направите нещата дори по-зле.

2. Мийте си лицето

Никога не пропускайте да измиете лицето преди да си легнете. Най-добре е да направите това с подходящ козметичен продукт, съобразен с типа, към който вашата кожа спада.

3. Сменяйте калъфката

Калъфките на възглавниците са много важен елемент за красивото лице. Може и да ви се струва странно, но лицето ви е в постоянен директен контакт с тях по поне 8 часа на денонощие. Сменяйте калъфките, за да не допирате кожата върху събрана мръсотия, пот и прах, които могат да предизвикат възпаление.

4. Избор на калъфка

Сменянето на калъфката е точно толкова важно, колкото и изборът за материята ѝ. Придържайте се към естествени материи като памук, лен и коприна.

5. Намалете грима

За да избегнете евентуална поява на пъпки, намалете количеството грим, което поставяте върху лицето си. Заменете тежкия фон дьо тен с BB крем и оставете кожата да „диша“ без химия.

тялото.бг