5 причини да те боли главата

5 причини да те боли главата

Какво всъщност се крие зад мигрената?

  • Обезводнена си. Това е най-разпространената причина за главоболието – недостатъчно течност в организма. Обемът на кръвта, циркулираща по съдовете, намалява, което понижава кръвното налягане. Резултатът от това е „тежест“ в задната част на главата и слабост в тялото.
  • Заседнал начин на живот. Ако дълго време седите на едно място, под въздействието на гравитацията кръвта започва да се събира в краката ви и циркулацията към кръвта става доста по-малка. Резултатът е намалено кръвно налягане и главоболие.
  • Дълго време стоиш в гореща вана. Ако стоите където има много гореща пара,това предизвиква разширение на кръвоносните съдове по същия начин, както това се случва докато седите дълго време на слънце в горещ летен ден. За да балансира температурата, тялото започва да работи извънредно и да насочва повече кръв към мозъка.
  • Бременна си. Главоболието често е симптомът, който преследва 80% от бъдещите майки.
  • Ниска кръвна захар. За да има главният мозък енергия, му е нужна глюкоза, а за разлика от другите клетки на организма – запасите от глюкоза трябва да се запълват постоянно.Балансирай нивото на кръвната ви захар, като през два-три часа хапвате сложни въглехидрати (пълнозърнести храни и зеленчуци).