4 неща, за които мъжете се притесняват в леглото

4 неща, за които мъжете се притесняват в леглото

Смята се, че жените са по-несигурни в себе си, когато става дума за секс. Британският секс експерт Трейси Кокс твърди, че мъжете всъщност изпитват много несигурност и притеснения в секс ситуации, защото обществото все още ги възприема като доминатори и те трябва да се държат като такива и в спалнята, дори да не се чувстват особено силни. Именно тези очаквания ги карат да се чувстват несигурни. Ето ги и четирите основни мъжки драми в леглото.

  • Няма да издържат достатъчно дълго. Сексът в порнофилмите е много подвеждащ, когато става дума за издържливост (и размер). Обикновените мъже остават с впечатлението, че трябва да са маратонци, за да се представят добре. Проучване сред 10 000 двойки в щата Ню Мексико показва, че средната продължителност на акта е седем минути. Според сексолога д-р Хари Фиш, точно толкова са нужни на жената, за да стигне до оргазъм.
  • Те също се притесняват от телата си. Шейсет и три процента от мъжете искат да отслабнат, а 41% смятат, че хората винаги ги съдят по външния вид, сочи проучване на Today.com. Следващия път, когато се притесняваш, че приятелят ти ще забележи няколкото килограма отгоре, знай, че той се притеснява ти да не забележиш неговите.
  • Страх да не те разочароват. Най-често срещаните страхове на мъжете – представяне и еректилна дисфункция – са резултат от притеснението им, че са лоши любовници. За да не се изложат, те не питат за насоки. Давай им ги сама, но без да поучаваш.
  • Размерът. Откакто свят светува това е голям проблем за мъжете и смешното е, че няма толкова отношение към задоволяването на жените, колкото към мъжкото его. Проучване показва, че средната дължина на американския пенис е 13.44 см и около 95% от американците влизат в нормата. Напомняй му, че си доволна.