3 трика, с които да стимулираме растежа на косата си

Как да стимулираме растежа на косата

Коя жена не си мечтае за гъста, здрава и дълга коса? Без да се претендираме за някакви ясновидски способности, смеем да твърдим, че почти всяка от вас, се е сблъсквала с неприятния момент, когато косата просто спира да расте. Достига една дължина и точка. Това е. Не мръдва дори милиметър.

Специалисти в областта разкриват, че наистина може да се стигне до такъв етап и косата да спре да расте за определен период от време. За да се предотврати или преодолее това, трябва да се вземат необходимите мерки за възстановяването й. Предлагаме ви 3 прости съвета, които ще ви спомогнат да разрешите проблема си!

Използвайте хидратираща козметика

Доброто хидратиране е ключа към справянето с проблема със сухата и увредена коса. То спомага и за ускоряване на растежа. Редувайте шампоаните си и не залагайте само на един и същ, както постъпват много хора. Това може да забави растежа на косата ви.

Топлината може да се окаже враг на косата

Някои дами използват хидратираща козметика преди третират косата си с преса или маша, но това не е достатъчно, за да се осигури защита на косъма от вредната топлина. Слънчевите лъчи също могат да бъдат вредни за косата. Така че, когато ходите на плаж или сте изложени на силна пряка слънчева светлина – задължително носете шапка!

Дайте й „ден почивка“

Дайте на косата си един ден, в който да не я третирате по никакъв начин – козметика; сешоари; маши и всякакви други козметични приспособления – забравете за тях! Оставете я да диша.