2 съставки от кухненския шкаф ликвидират целулита

2 съставки от кухненския шкаф ликвидират целулита

Страдате от целулит? Не сте единствените! 80% от жените в световен мащаб имат портокалова кожа, дори звезди като Ким Кардашян и Сиена Милър. В аптеките и дори масовите супермаркети има безброй продукти, които обещават да ви отърват от грозните дупчици, ала според кожния специалист Наталия Робинсън, която се грижи за красотата на редица холивудски величия, лекът се крие в кухнята ви.

Става въпрос за две прости съставки, които се смесват и нанасят върху кожата – а именно: сода бикарбонат и мед от манука.

„Масажирането на краката с мед ще подобри кръвообращението и лимфния поток. Содата е натурален ексфолиант, а медът овлажнява кожата. Той е естествен компонент, който намалява появата на целулита без да натоварва организма с токсини и химикали, които често се срещат в козметичните продукти“, обяснява Наталия.

Как да си направите домашната маска против целулит?

Една лъжичка сода се смесва с една лъжичка мед до постигане на хомогенна смес. Добавете и малко вода и нанесете сместа с масажни кръгови движения в областите, които са засегнати от целулита – краката, корема. Масажирайте интензивно в продължение на 3-5 минути, докато усетите кожата по-гладка. След това нанесете мед на зоната с портокалова кожа и започнете да пляскате с длани мястото в период от 4-7 минути.

Наталия гарантира, че това „упражнение“ ще подобри кръвообращението и ще намали проявата на целулит.

„Внимавайте да не прекалите със силата и времето за шляпане, защото така ще спукате някой капиляр“, предупреждава Робинсън.

тялото.бг