Яжте тези ядки на закуска, за да стопите мазнините

Яжте тези ядки на закуска, за да стопите мазнините

Лятото наближава, а всеки иска да бъде в перфектна форма за горещите месеци. Основно правило във фитнеса е, че плоският корем не се изгражда в залата, а в кухнята. Поради тази причина диетата и здравословното хранене заемат основно място в стратегията за топене на мазнините.

Противно на повечето схващания, за да се горят мазнини, трябва да се ядат мазнини. Т.нар. полезни мазнини се съдържат в ядките, зехтина, рибата и авокадото. Имат един вид ядки, обаче, които са идеалният „помощник“ в топенето на излишните килограми.

Диетолози съветват да се приемат на закуска в умерени количества. От Калифорнийския университет са направили проучване, разделяйки доброволци на три групи, пише Women’s Health.

Първата група от хора е трябвало да приема храна, бедна на мазнини и богата на въглехидрати. Втората – бедна на въглехидрати и богата на мазнини. Третата – с високо съдържание на мазнини и бедно на въглехидрати, но и с добавяне на „златната съставка“. А именно – орехи!

Анализите показали, че диетата на третата група е най-добра за свалянето на мазнини. Полиненаситените мазнини на орехите засилват метаболизма и намаляват т.нар. „складиране“ на мазнини в нежеланите зони.

Освен това орехите дават енергия за целия ден и спомагат да се избегне чувството на „вълчи глад“. Диетолозите съветват да добавяме една шепа орехи към закуската, която е добре да бъде балансирана и разнообразна. Допълнителен плюс е, че орехите са сред евтините ядки.

източник факти.бг