Фунийки с течен шоколад и ванилов крем

Фунийки с шоколад

Хапва ви се нещо сладко с обилно количество шоколад, но домашно приготвено? Предлагаме ви тази страхотна рецепта за уникално вкусен десерт, който буквално ще ви се разтопи в устата – фунийки с шоколад и ванилов крем! Ето как се приготвя и какви продукти са ви необходими за целта.

Начин на приготвяне:

Нарежете бутер тестото на ленти с ширина около 3-4 сантиметра. След което всяка една от тях трябва да се навие около специалните формички за фунийки. Ако не разполагате с такива може да импровизирате и да си направите сами. Преди да поставите тестото върху формите – намажете с малко маргарин или масло. Задължително лентата трябва да покрива половината част от вече навитото тесто.

Изпечете на 220 градуса в предварително загрята фурна и в тава, покрита с хартия за печене.След като се охладят ги намажете отвътре с течен шоколад и ги напълнете с ваниловия крем.

Как се приготвя ваниловия крем

Пудингът се приготвя както е указано на опаковката. В охладения пудинг добавете 100 гр. масло и разбъркайте до разтапяне. След това се оставя в хладилник до пълното му охлаждане. Междувременно разбийте сметаната в подходящ съд, а студеният пудинг се разбива с миксер и щом масата стане еднородна, към нея внимателно се прибавя сметаната.

Необходими продукти

За тестото:
2 опаковки бутер тесто
За намазване:
течен шоколад (Нутела)
За крема:
200 мл сметана
1 пакетче пудинг ванилия
100 гр. масло или маргарин

Be the first to comment on "Фунийки с течен шоколад и ванилов крем"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*