Тези пет храни ви убиват! Избягвайте ги!

Почти невъзможно е да се каже със сигурност коя храна е вредна и коя- не. Всичко е строго индивидуално. Дори най-полезната храна може да ни навреди, ако се консумира в голямо количество, пише ПИК.

Препоръчително е да се съобразяваме с мнението на специалистите и да се предпазваме, доколкото имаме воля. Ето кои са десетте най-вредни храни според диетолозите:

Чипс

Това е истинска бомба за организма, пълен е с мазнини и въглехидрати, които се усвояват трудно. Особено вредни са оцветителите и подобрителите.

Сол

Тя повишава кръвното налягане, спомага за натрупването на токсини. Лекарите препоръчват да консумираме безсолна храна, само в хляба има достатъчно сол, която да задоволи дневните ни нужди.

Газирани напитки

Едни от най-любимите безалкохолни питиета на всички поколения са и безкрайно опасни за нашия организъм. Съдържащите се в тях  захар, химия и газове в едно,  способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма, което пък води до редица здравословни проблеми.

Майонеза

Все повече лекари и диетолози забраняват консумацията на майонеза, защото е богата на растителни мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н.

Кремвирши и салами

Те са богати на т.нар. скрити мазнини, които много добре са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори.  Около 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.