Според списание най-красивата жена на планетата е…

За пети рекорден път Джулия Робъртс беше обявена за най-красивата жена на планетата в традиционната класация на списание „Пийпъл“. С естествеността си и достойнствата си 49-годишната актриса изпреварва младите красавици, полагащи безумни усилия, за да се впишат в нечовешките съвременни стандарти за красота.

Робъртс зае за първи път тази позиция преди 26 години, когато бе само на 23. Тогавашната корона й е дадена като част от успеха на класическата романтика „Хубава жена“, където си партнира с Ричърд Гиър. Тя е номер едно още през 2000 г., 2005 г. и 2010-а. „Още от 1991-а Робъртс все така остава нашата любима красавица“, пише изданието. А на корицата пита: „Как остава винаги толкова млада?“.

Джулия няколко пъти е коментирала, че не се подлага на пластични операции, държи на естествеността и не робува на модните ограничения. Миналата година на фестивала в Кан тя демонстративно свали високите токчета и мина боса по червения килим.

Носителката на „Оскар“ за „Ерин Брокович“ каза в интервю: „За пети път? Това е ласкателно“. Робъртс е омъжена за оператора Дани Модер и има три деца – близнаците Хейзъл и Финеъс на 12 годинки и по-малкия Хенри, който е на девет. До края на годината ще видим Джулия в екранизацията на световния бестселър на Ар Джей Паласио „Чудо“ („Wonder“), който се очаква по екраните на 17 ноември. Миналата година списанието избра за най-красива жена в света актрисата Дженифър Анистън.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/stsena/spisanie-piypl-obyavi-koya-e-nay-krasivata-zhena-na-sveta-za-peti-rekorden-pt-tova-e_news506152.html