Само 2 грама дневно от този продукт ще ви направят съвършена!

Джинджифилът подобрява храносмилането. В продължение на векове джинджифилът се е използвал за лечение на стомашно-чревни разстройства. Учените казват, че той помага за подобряване на храносмилането. А когато храносмилането е нормално, токсини и отпадъци с лекота се изхвърлят.

Джинджифилът намалява апетита. В допълнение към подобряване на храносмилането, джинджифилът помага за намаляване на приема на храна. Той е нискокалоричен и лесно потиска апетита, без странични ефекти.

Преди дни се появи интересно проучване – хората, които пият напитка, съдържаща само 2 грама джинджифил на прах, ядат много по-малко през следващите шест часа. Джинджифилът намалява кортизола. Хроничният стрес води до повишени нива на кортизола. А това от своя страна провокира разрушаване на мускулите и отлагането на мазнини, особено в областта на корема.

Джинджифилът помага за стабилизирането на кръвната захар. За да гори тялото правилно мазнини, нивото на кръвната захар трябва да бъде нормално. Твърде ниското ниво кара тялото ви да започне да трупа мазнини. Твърде високото ви кара да искате да ядете много сладкиши. Затова ви трябва джинджифилова вода.

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

1,5 чаши вода

6-10 гр. настърган корен от джинджифил

ПРИГОТВЯНЕ:

Оставете водата да заври. Добавете настъргания корен от джинджифил. Оставете сместа да къкри на слаб огън за 20 минути.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Пийте джинджифиловата вода 2 часа след закуска. Можете да я носите със себе си в термос и да я пиете през целия ден. Курсът на лечение е не повече от една седмица. В тази напитка количеството калории се изчислява на базата на препоръчителния дневен прием. Ето защо, джинджифиловата вода може безопасно да се пие в големи количества. Но във всеки случай, преди да я използвате, на всяка цена е необходимо да се консултирате с лекар. Както при всеки друг продукт и тази напитка има своите противопоказания.

Източник: Blitz.bg