Плочки на корема 9 дни след раждането! Възможно ли е?

Плочки на корема 9 дни след раждането! Възможно ли е?

Много жени се борят с излишните килограми, натрупани през бременността месеци, и дори години. Но Instagram фитнес звездата и сертифициран треньор Мейси Ариас показа, че за възвръщане на фигурата отпреди бременноста са достатъчни няколко дни. Тя публикува снимка, направена само девет дни след раждането на детето ѝ, на която изглежда перфектно – стегнато тяло с плочки на корема, и по нищо не си личи, че е родила преди по-малко от две седмици.

Мейси признава, че е постигнала това без да тренира, а само с правилен подбор на качествена храна, включваща необходимото за тялото ѝ количество от въглехидрати, протеини и мазнини. Младата майка подчертава, че не е гладувала, а напротив – започнала е да приема между 600 и 800 калории повече на ден, за да е сигурна, че ще има достатъчно кърма.

Интересен е и фотодневникът, проследяващ бременността на Мейси. На страницата си тя публикува снимки не само на растящото си коремче през бременността, но и клипове, на които е запечатала активността си в залата по време на бременността. Фактът, че до края на деветия месец Ариас тренира и то с тежести, предизвика негативни коментари на много онлайн потребители, които я обвиняват, че заради суетата си и в името на перфектния външен вид застрашава живота на нероденото си дете.

Според лекарите бременната жена не е болна, а съвсем нормална жена, и ако следва препоръките на гинеколога си, може да продължи да изпълнява всекидневните си занимания, включително и да не се лишава от тренировки.