Пиърсинг на клитора – какво трябва да знаеш

Пиърсинг на клитора - какво трябва да знаеш

Сексуалните ползи

Съществуват доказателства, че пиърсингът на клитора не е само, за да изглежда красив, но също така има пряко въздействие върху сексуалното удоволствие. Това се дължи на непосредствената близост до високо чувствителната нервна система към тази част от гениталиите. Много жени споделят, че вертикалното клиторно пробиване означава увеличаване на сексуалното удоволствие, тъй като начинът, по който бижуто седи, увеличава натиска върху клитора.

Жените с пробити клиторни качулки споделят, че след като са го направили, могат да достигнат до оргазъм в повече пози (а не само, когато са отгоре, например), а поради допълнителното стимулиране множествените оргазми не са мираж! Други жени разкриват, че с вертикалният пиърсинг получават толкова силен оргазъм, че стигат до плач.

Ето какво трябва да знаеш:

Стилът

Пиърсингът на клитора крие рискове и не всяко студио би се съгласило да ти направи. Пиърсингът на клиторната качулка е най-често срещания, като може да се направи вертикално или хоризонтално (повечето жени предпочитат вертикалния вариант).

За кого е подходящ?

Не всеки е подходящ за пиърсинг на клитора. Така че, в зависимост от твоята анатомия, човекът, който го поставя, може да откаже да го направи. Противопоказен е за хора в имунодефицитно състояние, със сърдечносъдови заболявания, саркоидоза, туберкулоза, лепра и други инфекциозни болести, както и такива със склонност към образуване на келоиди.

Бижута

Бижутата, които се използват – щифтове, топчета или халки, могат да бъдат от титан, злато, бяло злато, розово злато, платина или пападий.

Риск

Винаги съществува малък риск от инфекция, но ако следваш инструкциите за последваща грижа, това е малко вероятно.

Процедурата

Обикновено гениталните пиърсинги изискват предварителна консултация, за да си сигурна, че анатомията ти позволява това. Също така, човекът, при когото го правиш, ще иска да знае какво точно очакваш от пиърсинга, за да те посъветва какъв вид да избереш, както и правилните бижута.

Последваща грижа

Най-добрият начин за почистване на гениталния пиърсинг е душ. Седенето във ваната може да доведе до появата на бактерии, а тежките сапуни, попаднали в гениталната област могат да предизвикат дразнене или инфекция. Не позволявай пиърсингът да влиза в контакт с телесни течности през първите няколко седмици, докато зараства пробождането. Това включва спермата и слюнката. Не си ограничена от сексуална активност, но презервативът трябва да присъства при всеки полов акт, за да предотвратиш риска от инфекция. Това включва мастурбация и/или използването на секс играчки.

Заздравяване: Около 8 седмици.

Болка

Иглата прониква в твоите гениталии и със сигурност ще има болка. Но процедурата е бърза и колко болезнена ще е тя, зависи от индивидуалния праг на болка.

С грижа за здравето

Има няколко здравословни проблема, за които трябва да провериш, преди да поставиш пиърсинг на клитора си:

1. Жените не трябва да забравят, че това е инвазивна процедура, която може да доведе до рискове за здравето. Винаги трябва да се извършва от опитен и квалифициран специалист след като си получила цялата информация и сте обсъдили здравословното ти състояние.

2. Пиърсинг на клиторната качулка е най-често срещания интимен пиърсинг, реалния пиърсинг на главичката на клитора много рядко се предприема, поради интензивното нервно снабдяване на самоя клитор, което може да бъде свръхстимулирано от носенето на бижута. Съществува риск и от повреда на нервното снабдяване на самия клитор, което може да попречи на сексуалната функция и наслада (и може да бъде за постоянно).

3. Жените с пиърсинг ще трябва да полагат по-големи грижи за интимната си хигиена по време на месечния цикъл. Може би ще се наложи да използват по-малки дамски превръзки, както и да избират такива от органиен памук (ако е възможно). Трябва да се избягва използването на тампони през първите няколко седмици, за да се сведе до минимум риска от инфекции.

космополитан