Перфектното суфле – бързо и лесно, само с две ключови съставки! (ВИДЕО)

Перфектното суфле!

Фамозния френски десерт — шоколадово суфле, вероятно е най-прекрасния, но и най-капризен десерт, който сте опитвали да приготвите. Сега ви предлагаме най-лесната и ефектна рецепта за страхотно вкусно суфле!

Необходими продукти:

● половин чаша течен шоколад Нутела
● 2 яйца
● 1 чаена лъжичка захар
● обезсолено масло
● малко какао на прах

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190 градуса по Целзий. Намажете с масло формичките за суфле и ги поръсете с какао на прах.

В чиния със среден размер смесете Нутелата (или друг ваш любим течен шоколад) с двата жълтъка, а в отделна чиния разбийте белтъците на пяна. Добавете захарта към белтъците и продължете да бъркате, докато получите твърда пяна. Добавете 1/3 от разбитите на сняг белтъци в сместа с Нутела и разбърквайте, докато всичко това е добре да се разбърка. След това добавете и останалата част и много внимателно ги разбъркайте, докато получите хомогенна смес.

Изсипете сместа във формички и печете 15 до 17 минути. Десертът се сервира докато е топъл!