Ох, че вкусно! Истинска приказка за сетивата е тази паста със спанак и козе сирене

Ох, че вкусно! Истинска приказка за сетивата е тази паста със спанак и козе сирене
Необичайното използване на листата за лазаня в тази рецепта с класическа комбинация от спанак и сирене прави любимата на мнозина обедна филия хляб излишна и прекомерна, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции 12 листа лазаня или друг вид паста 1 с. л. масло 1 с. л. зехтин 4 скилидки чесън, ситно нарязани 200 гр. спанак 100 гр. натурални маслини, нарязани на резенчета 200 гр. козе сирене, натрошено сол и пипер на вкус Начин на приготвяне
1. Листата лазаня се сваряват за 3-4 мин. във вряща подсолена вода до ал денте.
2. В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът, слага се чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, добавят се спанакът, маслините и черен пипер на вкус и се размесва, докато спанакът леко завехне. Отстранява се от огъня, слага се сиренето и леко се разбърква, за да се затопли.
3. Листата лазаня се подреждат в чинии по 3, като между тях се слага от спаначената плънка.