Опитах да приготвя пицата така и вече съм влюбена в рецептата! Пицата, замесена с тъмна бира ще ви стане любима!

СПОДЕЛИ с приятели в социалната мрежа

Пробвайте тази рецепта за пица и ще си оближете пръстите!

Необходими продукти:

за тестото:
200 г пълнозърнесто брашно
200 г брашно
250 мл тъмна бира
2 с. л. зехтин
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
за гарниране:
350 г сирене „Камамбер“
350 г гъби
2 големи глави червен лук
1 стрък розмарин
50 мл зехтин (+ за мазане)
сол на вкус
пресен риган за поръсване

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в затоплената бира.

Двата вида брашно се разбъркват със зехтина, солта и бирата с маята.

Замесва се меко, еластично тесто, което леко се лепи по пръстите. Оставя се да втаса.

Лукът се нарязва на полумесеци, посолява се и се пържи в половината зехтин, на умерен огън, докато стане карамелен. Дърпа се от котлона и се оставя да се охлади.

Гъбите се почистват, режат се на четвъртинки и се запържват до златисто в останалия зехтин.

След това се разбъркват с лука и наситнения розмарин.

Тестото се разделя на две части, които се разточват на правоъгълници върху набрашнен плот.

Чугунена тава се слага в загрята на 230 градуса фурна с вентилатор. Когато се нагорещи, се изважда и се намазва със зехтин.

Единият блат се поставя в тавата, отгоре се разпределя половината от гъбената смес и се покрива с тънки парченца сирене.

Пече се около 10 минути. По същия начин се приготвя и втората пица.

Поднася се поръсена с пресен риган.

loading...

Close