Натъркайте веждите и косата си с лимон! Ефектът ще ви изуми

Натъркайте веждите и косата си с лимон! Ефектът ще ви изуми

С парче лимон можем да направим чудеса за здравето. Благодарение на хилядите рецепти това е повече от ясно. Нека разберем как, дали и по какъв начин парче лимон ще помогне при загубата на коса. Но, преди да стигнем до рецептата, нека да започнем с нещо също толкова полезно. Днес, след като модата на естествените вежди се връща, много момичета и млади жени си задават въпроса как да сгъстят редките и тънки вежди. Рецептата, която ви предлагаме днес е лесна за изпълнение. Нужно е просто малко повече внимание, за да не попадне лимонов сок в окото. Тази действително е класическа рецепта за възстановява космените фоликули. За да се уверите в нейната ефективност, пробвайте я първо върху веждите.

 Първо: грижа за веждите

Изрежете внимателно едно резенче лимон. Сложете го в съд със зехтин, така че зехтинът да покрие месестата част. За предпочитане е зехтина да не стига до кората. Така поставен, лимонът е необходимо да се държи на тъмно и хладно място в продължение на 5 дни. Това е необходимо, за да може двете съставки да се влеят. Изстискайте лимоненото резенче. Ще се получи мътна течност (заради зехтина). С помощта за памучен тампон или клечка за уши започнете да разнасяте част от течността върху веждите. Може да ползвате и самия лимонов резен, но е необходимо добре да го обезмаслите, за да не се стича зехтин по лицето ви.

Колко дълго дълго да се прилага този метод? Колкото е нужно! Веждите се мажат докато има сок в лимона, или докато не свърши сока, който е изстискан от него. Обичайно ефект се забелязва след около 2-3 седмици редовна употреба. Лимон и зехтин в борбата с косопада  Същата рецепта бихте могли да се приложи и при косопад. Има няколко важни подробности, които трябва да се вземат предвид.

Първо: рецептата за косопад действа много добре само ако лечението се прави върху много късо (нула или първи номер) подстригана глава. Изисква се търпение и време, защото това е терапия, която има за цел да предизвика растеж и сгъстяване на косата ви. За целта ще имате нужда от зехтин, лимон, чесън и джинджифил. Количеството е на зехтина е на око.

Останалите продукти са както следва:

– 2 лимона (нарязват се на шайби)

– няколко скилидки чесън (не повече от 6-7 предварително почистени и нарязани на не много ситно)

– джинджифил (измит, почистен и рендосан – около 2 чаени лъжички)

Получава се една много люта смес. Слагате в подходящ съд и заливате със зехтин. Престоява на хладно и тъмно място (различно от хладилник) в продължение на 5 дни. Пресова се с пасатор. За да се ползва така получената смес се разрежда с масло по избор. Може да е бадемово, може да е масло от гроздови семки или арганово, а може и да е зехтин. Разреждайте само количеството, което ще ползвате в момента. Ако прецените, че ви пари малко повече отколкото можете да търпите, разредете още. С тази маслено-пиперлива смес се маже главата – в началото 2 пъти в седмицата, а след това и по един път. Стои се колкото може по-дълго. Ако лимонено-чесново-джинджифиловата смес е по-разредена, може и да се спи с нея.

И накрая – имаме една добра и една не чак толкова добра новина. Ще започнем първо с добрата новина. Тази маска действително действа. Не чак толкова добрата новина е, че трябва да сте с къса коса (колкото може по-къса) в продължение на година. Горе-долу след толкова време се вижда чудесния ефект от маската.

Блиц