Най-трогателното писмо до Дядо Коледа! „Скъпи Дядо Коледа, не искам много. Помисли за бедните и слабите“

Трогателно писмо на Дядо Коледа

В навечерието на най-светлия християнски празник искаме да ви покажем писмото на едно прекрасно дете на име Боряна, което всяка година пише до белобрадия старец. Този път обаче, тя не иска подаръци за себе си!

Публикуваме писмото без редакторска намеса!

„Скъпи дядо Коледа, тази година съм по-скромна и не искам много. И моля те, помисли и за бедните, и за слабите. Дай на бедните пари. Дай на децата и семействата им много здраве. Дай на болните сили, за да се оправят…“ – само от тези няколко изречения добиваме представа за силата на словото, което притежава едно малко дете. Добиваме представа и за искреността и вярата, които несъмнено съпътстват една млада душа.

Щом новогодишните празници наближат все по-често започваме да чуваме фразата „На Коледа стават чудеса“, но невинаги осъзнаваме за какви чудеса точно става въпрос и обикновено подминаваме подобни изказвания с прикрита усмивка и най-вече загубили вяра, че въобще е възможно да стане някакво чудо около нас. Животът е толкова забързан и изпълнен с проблеми, че възрастните често забравят, че някъде по света наистина стават чудеса. Или може би твърде объркани от сериозните неща около нас забравяме, че чудесата са малките хубави неща, които се случват около нас, и които ни карат да повярваме отново.

Писмото на Боряна е истинско малко голямо чудо, което може да направи само едно дете. Децата винаги ни изненадват с искреност и истинска вяра в хубавите неща. Трябва да взимаме пример от тях! Децата не мислят само за лакомства, подаръци и компютърни игри. Стига да им дадете възможност те ще ви покажат своите сърца, които са толкова големи, че добрината им просто няма край.

Насладете се на красивото писмо на малката Боряна и за миг забравете за безумните неща, които желаете единствено за себе си!