Много ми харесва, но не знаех как да го направя! Тогава видях това и сега контурирам лицето си правилно и лесно! Гримът ми вече е перфектен! (ВИДЕО)

Обикновено избираме фон дьо тенът си така, че да е максимално близък до цвета на кожата, но ако искаме да постигнем наистина ослепителен ефект, това не се оказва най-правилното решение. Всъщност, за перфектното контуриране и хайлайтване са ни необходими два нюанса фон дьо тен – по-светъл с поне два тона от цвета на кожата и по-тъмен с три-четири тона. Тайната на съвършеното подчертаване се крие в играта на светлосенки, ето защо, също като една картина, лицето ви се нуждае от изсветляване и потъмняване, за да му придадете формата и дълбочината, които желаете.

Зоните, върху които трябва да нанесете по-светъл нюанс, са: над и под веждите, централната част на носа и брадичката, под очите, около ноздрите, под скулите; Ако нямате достатъчно светъл фон дьо тен или кожата ви е доста бяла, не се притеснявайте да импровизирате. Може да използвате бял молив или бели кремообразни сенки, полупрозрачна пудра, хайлайтър или коректор.

Много ми харесва, но не знаех как да го направя! Тогава видях това и сега контурирам лицето си правилно и лесно! Гримът ми вече е перфектен! (ВИДЕО)

Зоните, които трябва да потъмните са: външния контур на челото и брадичката, скулите и средната част на носа, както е показано на снимката. Тук също може да използвате различни продукти – от бронзираща или матираща пудра, фон дьо тен, сенки за очи, та чак до пудра за вежди в шоколадов цвят.

След като сте потъмнили и изсветлили всички зони на лицето си, вземете четка за нанасяне на руж или фон дьо тен и внимателно разнесете тоновете. В следващото видео може да видите нагледно как точно се прави това.