ЛЕСНО! Премахнете космите от тялото си завинаги с орехови черупки!

ЛЕСНО! Премахнете космите от тялото си завинаги с орехови черупки!

Премахването на косъмчетата по тялото изисква време и рядко е безболезнено. Има едно решение обаче, дълбоко скрито в тефтерите с народни рецепти. Методът е изпитан, изисква време, но е доказано траен и най-важното – безболезнен.

За да си направите био „депилатоар”, ви трябват само: черупки на зрели орехи и вода. Хубаво изсушавате черупките и ги слагате във фурната да се изпекат. Ако има начин да ги обгорите до пепелообразно състояние, ще е най-добре. След това бавно прибавяйте вода, докато получите гъста паста. Получената смес трябва да престои поне 15 часа – т.е. направете я следобед и я оставете на хладно през нощта. След това нанесете пастата за половин час и изплакнете обилно с вода. Този продукт е перфектен за обезкосмяване дори на деликатните зони – например лицето. Прави се по три пъти на ден до ефект. След това – веднъж дневно. Накрая ще видите как косъмчетата падат и не поникват отново.

Има и други бабини рецепти, в които обаче се използват млади, неузрели орехи.

Рецепта 1 – Втриваме кората на неузрял орех по проблемните зони, докато кожата попие горчивия сок. Повтаря се няколко пъти на ден, докато започнат да падат косъмчетата.

Рецепта 2 – 1 ч.ч. натрошени млади орехи, 1 с.л. катран. Двете съставки се разбъркват и за държат на тъмно и хладно за две седмици. С готовата смес се мажат проблемните зони. Този тип „депилатоар” също спира растежа на косъмчетата.