Край на мистерията с Бермудският тригълник! Ето защо корабите изчезват там!

Норвежки учени са на път да разкрият мистерията, която от стотици години насам измъчва хората свързана с Бермудският триъглник и мистериозното изчезване на корабите в него. Откриването на гигантски подводни кратери на дъното на Баренцово море може да даде едно напълно смислено и научно обяснение за изчезването на кораби в Бермудския триъгълник, твърди „Дейли Мейл”.

Според последните научни изследвания там има дълбоки кратери – широки до 926 метра  и 45 метра дълбоки, са причинени от натрупвания на метан край бреговете на Норвегия.

„Съществуват множество гигантски кратери на морското дъно в района в Западно Баренцово море … и вероятно те са причината за огромните взривове на газ,“ казват изследователи от Арктическия университет в Норвегия пред вестник Sunday Times. „Зоната на кратера вероятно представлява една от най-горещи точки за всички движещи в по-плитки води морски съдове“, казват изследователите.

Експлозиите причинени от кратерите биха могли да представляват особен риск за корабите, които пътуват по Баренцово море, казват учените.С тях би могло също да се обясни и странната загубата на кораби и самолети в спорния район, посочен като Бермудския триъгълник, според експертите.

ИЗТОЧНИК: БЛИЦ