Кои са убийците на женското сексуално желание

Кои са убийците на женското сексуално желание

Има причина, която обяснява защо след 10 години брак партньорите не правят секс и на половината, колкото когато са започнали своята връзка. Според ново изследване, публикувано в списанието Journal of Sex & Marital Therapy, жените в сериозна връзка имат по-ниски нива на сексуално желание с течение на времето. Процентното намаление е с около 0,2% всеки месец, докато мъжкото желание остава непроменено.

Проучвания показват, че някъде между 6-ия и 30-ия месец взаимоотношенията между партньорите се превръщат от страстни към по-скоро любящи, казва авторът на изследването Робин Михаузен от University of Guelph в Онтарио. Оказва се, че ниското сексуално желание при дамите се дължи на по-дълбоката емоционална връзка, която те започват да чувстват. Това от своя страна може да намали сексуалното вълнение.

От своя страна мъжкото списание Men’s Health се консултира с експерти по темата. Те определиха кои са убийците на женската възбуда,които идват от мъжкото поведение или уста. Ето ги и тях:

1. Пренебрегвате нейния външен вид.

В една по-дълготрайна връзка мъжете обикновено спират да правят комплименти на жените. Комплиментите обаче, са ключов елемент за високото самочувствие на всяка дама. А самочувствието от своя страна е предпоставка за по-голямо сексуално желание. Започнете да правите по няколко комплимента на своята половинка, за да ѝ показвате, че все още е достатъчно атрактивна и привлекателна.

2. Поставяте я под напрежение.

Не се притеснявайте да разпитвате своята приятелка за начините, по които най-лесно може да получи оргазъм. Бъдете спокойни и правете точно това, което тя напътства. Добрият секс е, когато има страст, връзка и чувствено удоволствие между двамата партньори. Не на последно място обаче, е и чувството на задоволеност.

3. Използвате порното като база за сравнение.

Хубаво е сексът да бъде горещ, но още по-хубаво е да бъде реален. Не забравяйте, че едно нещо е забавно и приемливо, само ако е приятно и за двамата. Не изисквайте нещо от вашата приятелка, което сте гледали в порното и което тя не иска да направи. По-добре ограничете гледането на филми за възрастни и се съсредоточете върху своя сексуален живот. След време ще видите, че той може да бъде много по-възбуждащ, отколкото сте очаквали.

4. Пренебрегвате устните ѝ.

Когато мъжете се чувстват комфортно в една връзка, те започват да пренебрегват любовната игра и да се насочват по-бързо към същината на секса. Малките актове на интимност като целувките могат да разпалят сексуалното желание у всяка жена.

тялото.бг