Кога и защо мъжът изневерява?

Кога и защо мъжът изневерява?

Има ли мъже, които не изневеряват? Сигурно има, но е и сигурно, че всяка е претърпяла поне веднъж изневяра от партньор в живота си. Какво кара мъжете да го правят всъщност? Ето част от причините.

  • Заради лоша компания. Мъжът може да обича жена си и да не изпитва влечение и нужда от други, но ако приятелите му са свикнали с изневери и постоянно говорят за това, в един момент той се предава. С какъвто се събереш, такъв ставаш все пак.
  • Защото има много пари. Мъжете, които имат ниски доходи или ги издържат половинките им, по-рядко мислят за изневяра или не си го позволяват. Но ако мъжът изкарва и разполага с много пари, той е склонен да се прави на мачо пред жените. А и му е много по-лесно да си намери компания за вечерта.
  • Просто ей така. Има и такава порода мъже, които не ги интересува с коя ще си легнат, стига просто да си задоволят нагона. Те не са горди от завоеванията си, които понякога са фрапиращи, но за тях е по-важно просто да правят секс.
  • Заради комплекси. Неизлекуваните травми от пубертета оказват влияние и в зрелия живот. Момче, което не е получавало внимание в тийнейджърските години от момичетата, на по-късен етап е склонно да се възползва от всяка предоставена му възможност, за да си докаже, че не е „смотан“. Може да бъде и от много други комплекси, разбира се.
  • Заради липса на акъл. Който е взел решение да изневери, нека не забравя и за една друга дума – дискретност. И ако не сте щастливи в сегашната си връзка, никой не ви спира да прекратите отношенията си, а после да правите каквото си искате.