Когато парите не означават нищо: Това, за което хората най-често съжаляват в края на живота си…

Когато парите не означават нищо: Това, за което хората най-често съжаляват в края на живота си...

Една медицинска сестра подема странна инициатива, като записва онова, за което хората, които са в самия край на живота си, съжаляват, че са или не са направили. Брони Уеър публикува някои от най-често срещаните разкаяния, от които бихме могли да научим много и да направим живота си по-пълноценен.

„Ще ми се да имах куража да живея живот, в който да съм верен на себе си, а не такъв, какъвто останалите очакват от мен“ Това се оказва най-често срещаното разкаяние и нещо, над което всеки родител следва да помисли. Всеки от нас има своите мечти и надежди и ние по-добре от всички знаем кое е най-добро за нас, дори и от родителите ни. За да имаме пълноценен живот, трябва да имаме куража да следваме своите цели и мечти и да изживеем дните си така, както усещаме, че е правилно и следвайки своя път.

„Иска ми се да не бях работил толкова много“ Много е важно да подчертаем, че никой в края на живота си не споделя „Иска ми се да бях изкарал повече пари“. Най-ценното, което можем да предложим на близките си, е своето време, внимание, любовта си. И това е нещо, което можем да направим единствено, когато сме около тях. Имаме цял живот, в който ни очаква да работим, но трябва да оставяме време и за преживявания с най-близките си, тъй като това е истинското богатство на нашето съществуване.

„Ще ми се да имах куража да изразявам чувствата си“ Потискането на чувствата е вредно, както за тялото, така и за душата ни. Трябва да споделяме своите чувства и емоции и да ги изживяваме, независимо дали става дума за вълнение, щастие, тъга, гняв или вина. Не бива да мислим, че някоя от емоциите ни е лоша или грешна, защото такава няма. Важно е те да се изразяват, за да открием най-здравословния начин да ги управляваме.

„Иска ми се да бях поддържал връзка с приятелите си“ В напрегнатото ежедневие, в което живеем, не ни остава време за хобита, странични удоволствия и приятели. Всичко това обаче е основен фактор за нашето щастие. Жертването на собственото ни щастие в името на семейството например със сигурност не е градивно. Истината е, че ако самите ние не сме добре, няма как да се погрижим и за най-близките си хора.

Източник: tialoto.bg.