Как цветовете на дрехите влияят на настроението ни?

Как цветовете на дрехите влияят на настроението ни?

Възприятието ни за различните цветове се определя от обичаите, културните традиции и в много отношения от самата природа. Известно е , че червеният цвят увеличава честотата на пулса ни. Следователно, когато става въпрос за избор на  дрехи в гардероба ни, избора на правилните цветове може едновременно да подобри настроението ви и да ви направи по-привлекателни за хората около вас.

 • Червено. Носенето на червено изисква смелост и преценка. Трябва да изберете нюанс, който ще подхожда на цвета на кожата ви. Червеното облекло може да увеличи самочувствието ви и да ви накара да изпъкнете в тълпата. В повечето части на света, червеният цвят носи аурата на опасна страст и сексуалност. Освен ако не сте в Индия, разбира се, където е традиционният цвят на булчински рокли.
  1032697_380_569
 • Жълто. Този слънчев и жизнерадостен цвят може да ви помогне да се сближите  с дори най-надменните или прекалено скромни персонажи. Въпреки това, както и с червения цвят вие трябва да бъдете внимателни, за да изберете нюанс, който няма да влезе в конфликт с вашата кожа.
  how-to-style-red-trendy-red-clothes-4 35846e99b515d9e063392d0b12b15714
 • Синьо. Като антипод на червеното, синьото влияе на физиологията ни като намалява кръвното налягане. Независимо дали планирате да отпочинете след уморителен работен ден или се подготвяте за важна първа среща, да се облечете в синьо е сполучлив вариант.
 • Зелено. Друг цвят, който може да бъде успокояващ и ободряващ едновременно е зеленото. То има много нюанси, което го прави подходящ за всички типове кожа.
  green1
 • Лилаво. Този цвят е от съществено значение за създаване на впечатление  за  опитен и уверен в себе си човек. Препоръчително е да носите виолетово на интервю за работа.
 • Черно. Когато става въпрос за дрехи, черното е известно с това, че  създава визуален ефект на по-слаб човек. Общо казано, черните цветни дрехи могат да създадат впечатление и на тъга, и на изискана елегантност. За да се гарантира, че вашият черен костюм ви кара да се чувствате бляскав вместо тъжен, е добре да прибавите светъл цвят с някой детайл или аксесоар.
  visoki-obuvki
 • Оранжево. Цвят, който съчетава слънчевото качество на жълтото и задълбочеността на червеното. Счита се, че оранжевото  идеално стимулира активността и събужда на творческата енергия.  Такъв само достатъчен цвят не трябва да се комбинира с нищо ярко.  Вместо това, опитайте да го използвате в комбинация със студени или неутрални цветове.