Как да не завиждаме във Фейсбук

Как да не завиждаме във Фейсбук

Другия път, когато видите нещо във Фейсбук и то провокира чувство на завист у вас, не му се поддавайте, а си спомнете тези тактики.

 1. Не всичко е такова, каквото изглежда.
  Може и да не сте готови за деца или собствено жилище, но снимките на познати и приятели нагнетяват чувството, че трябва и на вас да ви се случи. Вие обаче не виждате и другата страна на нещата. Зад лъскавото жилище или скъпа екскурзия често стоят кредити, а издръжката на бебе е сериозна задача. Както и не забравяйте, че хората не са токкова красиви в действителност, както на снимките, които качват.
 2. Правете разумни сравнения.
  Гледайки снимки с успехите на приятелите си, най-често започвате да мислите колко невероятни са те, а вие за нищо не ставате. Не се комплексирайте от чуждите постижения и не подценявайте себе си. Те не са с нищо повече от вас. Просто трябва да насочите енергията си към желаната цел и скоро ще я постигнете. И пак не забравяйте, че нищо не е невъзможно, а във Фейсбук всичко е по-лъскаво.
 3. Бъдете благодарни.
  Когато видите, че някой е успял да постигне това, което смятате,че на вас ви се полага, оставете злобата. Натоварвате се с негативна енергия. Вместо това си кажете “Браво на тях, тези хора са готини. Определено го заслужават, защото наистина работиха здраво”. Опитайте да харесате постове, които будят завист у вас – това може да ви насърчи и вие да постигнете тези неща.
 4. Щастието не намалява, ако се сподели
  Повечето хора не споделят щастието си с целта да накарат другите да им завиждат. Правят го, защото просто се чувстват щастливи. Оставете ги да имат своите 15 минути слава. Когато дойде вашият момент и вие ще искате да го кажете във Фейсбук.
 5. Вземете си почивка от социалната мрежа.
  Ако тези методи не ви помогнат и продължавате да се чувствате зле от постовете на някой във Фейсбук, просто го изтрийте. А може и да спрете да влизате за известно време. Мрежата е натоварваща и измисления блясък, който демонстрират хората, може да скапе увереността и настроението ви. Починете си от профилите в мрежата и  ще видите колко е хубав живота без тях.