Как да направим идеалното селфи?

Как да направим идеалното селфи?

Не е тайна, че любителите на селфитата прекарват часове в подготовка, за да уловят идеалния кадър, който да публикуват в социалните мрежи.

Сега обаче специалисти откриват формулата за заснемане на селфи и се оказва, че всичко опира до правилния ъгъл.

Според д-р Анука Линдел от университета „Ла Троб“ в Мелбърн, Австралия, която преглежда хиляди селфита, тези, които публикуват снимките си в Instagram, предпочитат да направят селфи с лявата ръка, тъй като по този начин резултатът е най-добър.

Тя добавя, че ъгълът, под който е направена снимката, може да направи човека да изглежда по-слаб или по-привлекателен.

Линдел – специалист по когнитивна психология, публикува проучване, което доказва, че снимането от лявата страна оказва директно влияние върху начина, по който изглеждаме на селфито.

Специалистът разглежда 2000 различни селфита на 200 души в сайт за споделяне на снимки и установява, че по-голямата част от снимките са направени от лявата страна, вместо отпред или отдясно.

Тя преглежда и снимки на мъже и жени, които имат хаштаг #selfie, като те са близо 300 млн. в Instagram. Причината да се избягват снимките в анфас, е, че по този начин те не изглеждат достатъчно привлекателни. Типичен пример за това са снимките на личната карта и на шофьорската книжка.

Един от съветите на д-р Линдел за идеално селфи, е то да се заснема под ъгъл, тъй като по този начин се разкриват скулите и лицето изглежда по-слабо.

От предишни проучвания става ясно, че позата от лявата страна се счита за по-емоционална и експресивна, отколкото позата от дясната страна.

тялото.бг