Как да възстановите ноктите от гел лака? Направи ги като нови, толкова е лесно!

Как да възстановите ноктите от гел лака? Направи ги като нови, толкова е лесно!

Блестящ лак, който издържа до три седмици с камъчета и други красиви декорации? Гел лакът определено се е превърнал в любим на много дами. Всеки път можем да експериментираме с нови форми, цветове, акценти.
Но с времето този дълготраен гел лак прави ноктите по-меки, тънки и недотам привлекателни след снемането му. Как да възстановите ноктите след него? Следвайте тези стъпки и само след няколко седмици ще се радвате на по-здрави и лъскави нокти.

Поддържайте ги къси
Нокътната плочка е била изцяло обхваната от гел лака. С времето тя е изтъняла, по-крехка е, ето защо докато ноктите ви станат по-плътни и здрави е добре да ги поддържате къси. Така намалявате риска от счупване.
Също така, когато ползвате пила, пилете ноктите само в една посока. Леко заоблените нокти са прекрасни, а тук може да видите няколко идеи за маникюр на къси нокти.

Хидратирайте ги
Ноктите ви се нуждаят от ежедневна хидратация без значение дали се възстановяват след гел лак или са в отлично състояние. Подхранването им, както и това на кожичките около тях, ще осигури здрава основа, върху която да растат, но и ще ускори възстановяването им. В аптеките може да закупите чудесни хидратиращи кремове за ръце и нокти.

Спа процедури
Във всеки салон за красота се предлагат възстановителни спа процедури за кожата на ръцете и ноктите. Поглезете се с тях, защото това ще спомогне за възстановяването на ноктите ви. Но подобни грижи бихте могли да правите и у дома. Така например, приятно топлото прясно мляко ще направи ноктите ви по-силни, но и ще балансира техния цвят.
Накисването в хладък зехтин или масажирането на ноктите и кожичките с маслиново масло, ще ги хидратира и намали риска от счупване. Правете тези грижи един или два пъти седмично. Тук може да видите още няколко грижи за красиви нокти.

Защитете ги
Възстановяването на ноктите след гел лака е добре да бъде консултирано с маникюрист. Тези специалисти ще ви препоръчат какви заздравители може да нанасяте върху ноктите си. Това ще спомогне за тяхното възстановяване, а и за подобряването на вида им.
Също така, докато трае възстановителният период е добре да вършите домакинската работа с предпазни ръкавици. Препаратите, топлата вода, допълнително ще увредят ноктите ви.

Източник www.az-jenata.bg