Какво се случва на 40-тия ден след смъртта с душата ни? Наистина е жива!

Човек се ражда, живее и умира. Този кръговрат е неизбежен и рано или късно смъртта идва. Едва ли има човек, който да не се интересува какво точно се случва след смъртта, дали животът продължава, дали отиваме на някое по-добро място или просто изчезваме в бездната.

Учените вярват, че след като човек умре, душата му остава тук на Земята, в продължение на 40 дена. Вярва се също така, че душата продължава да витае около близките и роднините на починалия, като тази енергия или материална сила успява да съхрани състоянието на личността.

Предполага се, че през тези 40 дни, душата на човека чувства, мисли и чува всичко, но разбира се не може да направи нищо по въпроса. Именно за това, всички ние почитаме 40-ия ден от смъртта, но разбира се нищо не може да бъде доказано категорично, тъй като никой не се е завърнал от оня свят.

Хората вярват, че след 40-ия ден, душата се концентрира в малка бяла точка, която е с различна големина за всеки, според това какъв духовен живот е водил самия човек. След 40-ия ден, душата бива изчистена от пороците, но тяхната тежест остава и също така остава чувството за срам, които изгарят душата отвътре. Смята се, че всички души са като едно цяло и всяка душа вижда и чувства това, което изпитват другите души.

Какво се случва с човешката душа?

Някои учени са на мнение, че душите си намират нови човешки тела рано или късно, но на някои този процес им отнема много по-дълго време. Други учени пък категорично отхвърлят подобни теории, като са на мнение, че живота свършва със смъртта и душата остава в нещо като черна дупка, от която не може да излезе. Всички знаем теориите за рая и ада, но къде е истината, отново никой не може да каже.

А вие как смятате, какво се случва с душата на човек, след като умре и въобще имаме ли душа?

Източник: articlepro