Какво казва Дарвин за женския орг*зъм? И защо съществува?

Какво казва Дарвин за женския орг*зъм? И защо съществува?

Какво казва ново изследване за мистерията на женския оргазъм?

В доклад публикуван в списание по експериментална зоология издавано от университета в Йейл, се разглежда еволюционната рамка и предположенията на Дарвин за произхода на женския оргазъм В доклада се набляга на факта, че при оргазъм в организма се отделят хормони като пролактин и окситоцин. Те са идентични както при хората, така и при животните с разликата, че при жените овулацията настъпва всеки месец. При някои видове бозайници съществува така наречената индуцирана овулация, което означава, че женската отдела яйцеклетка непосредствено преди секс или по време на акта, което е пряк резултат от самото чифтосване.

Учените се връщат 75 милиона години назад и установяват, че като начало при животинските видове е съществувала единствено индуцираната овулация, което се явява предшественик на спонтанната. Ранните бозайници, които са разчитали на сексуална стимулация са еволюирали до степен, при която клитора на женския индивид се е развил вътре във влагалището. Въпреки това, при част от тях с течение на времето той излиза извън него и по този начин се нуждае от допълнителна стимулация за постигането на оргазъм.

Учените стигат до заключението, е че оргазмът, който получават жените днес е приятен остатък, от еволюционното развитие на бозайниците и свързаните с това репродуктивни процеси.