Истински кошмар! Вижте коя храна разболява децата ви!

Днес има многобройни вериги за бързо хранене, които са широко разпространени в целия свят. Въпреки, че те осигуряват храна, която всички хора смятат за много вкусна, изобщо не са здравословни, а напротив. Въпреки това, днес ще ви представим един от продуктите, които причиняват повече щети и представляват голям риск за вашето здраве.

Ще ви представим някои от причините, поради които трябва да спрете консумацията на така наречената фатална храна. Ще бъдете изненадани!  Продуктът, който причинява големи вреди на здравето е „хот дог“. Оказва се, че тази храна е враг за здравето на децата и според последните проучвания хот дог са най-голямата причина за рак при децата.

Съставките, използвани при производството на този продукт, не са естествени и се приготвят от смес от свинско месо, но всъщност тези месни продукти не се произвеждат от месо. Те се използват от всички части на животните, включително костите, кожата и мазнините! Тази комбинация от соли и нитрати, извлечени от остатъците от месо от животни, съставлява тези хот дог.

Университетът на Хавай провел изследване и получил много интересни резултати, които открили, че тези, които консумират хот-дог, редовно имат 77% по-голяма вероятност за заболяване от рак на панкреаса. Поради това специалистите ни съветват да намалим или изобщо да не използваме този продукт. Ето защо, ако вашите деца обичат да консумират хот дог често, е по-добре да се опитате да намерите заместител на тях, за да им помогнете да станат здрави и с по-малка вероятност да развият рак.

Източник: Blitz.bg