Знаехте ли, че авокадото е вредно? Вижте защо!

Авокадото е потенциален убиец, тъй като причинява най-много травми след порязване при рязането на неговата кора, констатираха американски специалисти, цитирани от в. „Таймс“.

Екзотичният плод е галеното дете на диетолозите напоследък, но и злият демон на хирурзите заради извънредно хлъзгавата си консистенция, изтъква вестникът. Според британската Асоциация на пластичните и реконструктивните хирурзи в наши дни се наблюдава значителен скок на хората, посещаващи болнични заведения със сериозни прорезни наранявания, предизвикани от рязане на авокадо.

Секретарят на споменатата хирургическа асоциация Саймън Екълс дори предлага върху плода да бъдат поставяни предупредителни лепенки за неговата опасност. На тях трябва да има изображение с нож, задраскан с две червени черти. По данни на британските хирурзи всяка седмица в болницата „Сейнт Томас “ в Лондон се приемат средно по четирима пациенти, нарязани с нож при боравене с плода. Вече имало и термин сред медицинските среди – „авокадска ръка“, тъй като нараняванията с ножа били доста специфични.

Източник: Blitz.bg