Здравословно, вкусно и бързо! Омлет със сирене и гъби

СПОДЕЛИ с приятели в социалната мрежа

Продукти:

  • 2 порции
  • 4 бр. яйца
  • 100 г сирене (натрoшено) или 50 г сирене и 50 г кашкавал
  • 100 г гъби
  • 1-2 стръка целина (стъбла) – по избор
  • 1 бр. люта чушка – по избор
  • 1 бр. домат
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. босилек/магданоз нарязан на ситно
  • сол и пипер на вкус
    Здравословно, вкусно и бързо! Омлет със сирене и гъби
Инструкции:

Загрейте фурната на 180С. Почистете гъбите и ги нарежете на четвъртинки. Обелете внимателно твърдите жилки от целината, разполовете стъблото по дължина и нарежете на ситно. Почистете семената от лютата чушка и я накълцайте на дребно.

В среден тиган загрейте зехтина добре и добавете гъбите. Гответе около 3мин и добавете целината и лютата чушка. Разбъркайте за още 2-3 мин и добавете нарязания на кубчета домат или доматения сос. Добавете предварително разбърканите яйца и разклатете тигана за да може яйцата да покрият дъното. Изчакайте около 30 сек и добавете равномерно сиренето/кашкавала, добавете сол и пипер след което поставете тигана във фурната за 3-4мин(дори и да е с пластмасова дръжка не би трябвало да е проблем).

Извадете тигана от фурната, сгънете омлета на две, прехвърлете на дъска за рязане и разделете на две порции. Сервирайте в чиния и поръсете с нарязания босилек/ магданоз.

Рецептата е много подходяща, ако имате яйца и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

За по-добър ефект – отделете жълтъците и белтъците. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол и няколко капки лимонов сок и смесете внимателно с жълтъците непосредствено преди да изсипете яйчената смес в тигана. По този начин омлета ще се надуе във фурната и ще се усеща по-лек на вкус.

loading...

Inline
Inline