Защо сексът не върви?

Защо сексът не върви?

Едва ли някой може да каже с точност на какво се дължи лошият секс – всеки случай е индивидуален. Има обаче няколко промени, които можем да направим в сексуалния си живот и с тяхна помощ значително да подобрим качеството му.

Макар да няма определено правило, като избягваме често срещаните грешки, това може да доведе до много по-добър сексуален живот. Специалисти в областта предлагат някои съвети как да постигнем това.

Смятаме, че няма проблем да пропуснем любовната игра

Вместо да отделят време на любовната игра, повечето мъже предпочитат директно да преминат към действие, без дори да дават възможност на жената да се настрои.

И това е причината, поради която повечето двойки не успяват да се насладят на самия акт. Правенето на прости неща, като целуването по ерогенните зони и галенето на гърдите например може да възбуди желанието у жената и да я накара да иска повече.

Притесняваме се да споделим с партньора своите желания и предпочитания

В действителност няма как да знаем какво е онова, което един човек харесва или не харесва, освен ако той не сподели. Факт е, че мъжете и жените имат различно очакване за секса, затова споделянето е много важно.

Оставяме партньора да върши цялата работа и оставаме пасивни

Жената е склонна да се наслаждава най-много на секса, когато тя е активна. Затова не бива да се примиряваме с мисионерската, а да разнообразим с други пози.

Да не забравяме, че активността в секса може да помогне да му се насладим максимално.

тялото.бг