Защо мъжете не ни слушат

Защо мъжете не ни слушат

Едва ли има жена, която да не е изкрещяла от безсилие думите: „Той не ме слуша какво говоря!“. Мъжете често избират да не вникват в думите на половинките, макар че ги чуват. Няма как да се спаси човек от натякването, мърморенето, повишаването на тон и изключването на телевизора в най-важния момент от мача в опит „ораторът“ да привлече вниманието му.

Да, те чуват, но не искат да възприемат. И тъй като жените не обичаме да повтаряме и да ни игнорират, започваме да се оплакваме на приятелките си и да коментираме темата „Мъжете чуват ли изобщо какво им говорим?“

Те биха могли да вникнат в думите, но затова се изисква специален подход, защото господата са се имунизирали срещу тях и е трудно да ги накарате да се замислят. Ето и причините, поради които вашият мъж не желае да ви слуша:

Жените говорят прекалено много

Това си е заложена черта у нежния пол и трудно може да се избегне. Нещо дребно е споделено с куп изречения и въздишки, в които той буквално се изгубва.

Просто бъдете директни, което не означава груби! Говорете ясно, без паузи, с кратки изречения.

След първото изречение мъжете смятат, че ще им кажете нещо, което вече са чули.

Понякога мъжете пропускат женската тирада покрай ушите си и накрая остават с впечатлението, че това вече са го чули. За тях казаното е като старото вино в нова бутилка.

Следователно трябва да промените начина си на общуване и да го „подлъжете“, че този път имате какво ново да му кажете. Започнете с някакъв виц или фраза, за да привлечете вниманието му, например.

Не водете монолози и го включете в разговора, за да видите дали следи мисълта ви.

Жените натякват

Едно от най-честите оплаквания на господата е, че техните половинки постоянно им натякват. И тъй като те вече са свикнали, когато видят любимата им да си отваря устата, психически са подготвени, че ще ги хока и се „изключват“ за думите ѝ.

Спрете да бъдете толкова предвидима и да натяквате за едно и също. Ако досега не се е променил и не е направил каквото искате, то явно трябва да смените тактиката.

Мъжете мразят да бъдат контролирани

Мъжете смятат, че ако слушат половинките си и следват постоянно техните инструкции, те ще се възползват от ситуацията и ще ги превърнат в кученца на каишка.

Не му давайте директни заповеди, не му повишавайте тон, защото ще мине в директна отбрана. Помолете го мило и направете така, че да изглежда сякаш той е решил това, което вие сте искали от него.

Знаете, че има много начини да го накарате да си мисли, че и той иска това, което и вие, нали?

Имат по-важна работа

Той просто смята, че неговата работа е по-важна от вашата и точно сега не бия оставил, каквото и да му казвате.

Ако не е на живот и смърт, по-добре го изчакайте да е в по-добро разположение към вас, за да грабнете вниманието му. Мъжете обикновено се концентрират само върху едно нещо и в конкретния момент, това не сте вие. Не го закачайте, когато гледа телевизия или чете вестник.

Някои мъже просто не могат да се фокусират върху едно нещо за дълго

Ако той е разконцентриран постоянно, приемете го не като неуважение, а просто като част от характера му. Има мъже, които просто не могат да се концентрират повече от 10 минути. А това означава, че трябва предварително да сте се подготвили да дадете най-доброто от себе си в този период.

Когато разговаряте, го гледайте в очите. Нека контактът помежду ви не е само на вербално ниво. Трябва по всякакъв начин да му „напомняте“ върху какво/кого трябва да се фокусира.

Темата на разговора не му е интересна

Какви са новите обувки на шефа ви или колко гаджета върти най-добрата ви приятелка със сигурност не го вълнува. Ако той не ви кара да слушате за новия двигател на последния модел „Мустанг“, за който е прочел в еди-кое си списание, то спестете му и вия някоя и друга информация. Все пак си имате приятелки за тази цел!

тялото.бг