Ето как да са тънки като вестник, а да не се късат! Има тайна съставка!

СПОДЕЛИ с приятели в социалната мрежа

Има безброй варианти на рецептата за палачинки. Някои ги приготвят с кисело мляко, други с прясно, трети със смес, а четвърти слагат вода. Но крайният резултат не зависи само от това, а и от брашното.

Представяме ви друг вариант, с който ще получите тънки палачинки. Използвайте нишесте, освен брашното. Няма значение какъв вид ще е нишестето – царевично, пшенично или картофено.

Съставки:

  • 600 мл вода
  • 600 мл прясно мляко
  • 1,5 чаши брашно
  • 1,5 чаши нишесте
  • 4 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 3 с.л. олио
  • 3 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. ванилия

    Приготвяне:

  • С помощта на миксер разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, солта, ванилената захар.
  • Продължавайки да разбивате, изсипете на порции млякото, добавяйки постепенно брашно и нишесте.
  • Разтопете маслото на водна баня, добавете го в палачинковото тесто, разбъркайте добре и налейте на тънка струя врялата вода.
  • Оставете тестото за 30 минути да отдъхне и започнете да пържите палачинките.
<
loading...