Домашни питки с пълнеж от варени яйца и праз лук

Домашни питки със сирене

Домашни питки със сирене

Хапва ви се нещо вкусно за закуска или просто обичате да експериментирате в кухнята? Днес ще ви представим рецепта за приготвянето на изключително вкусни домашни питки с пълнеж от варени яйца и праз лук!

Съставки

1 кг брашно,

мляко или вода 1,5 чаши

1 пакетче суха мая или половин кубче от живата мая

Масло или маргарин 125 грама

яйца 3 бр.

захар 2 супени лъжици

сол 1,5 чаена лъжица

За плънката – 5 яйца, зелен лук, копър, сол

Инструкции:

В топлото мляко разтворете маята с 1 супена лъжица захар и 1 с.л. брашно. Оставете да втаса на топло място.

В топлото мляко разтворете маята с 1 супена лъжица захар и 1 с.л. брашно. Оставете да втаса на топло място.

Разбийте яйцата със захарта и солта, добавете към втасалата мая и разбъркайте. След което добавете брашното и разтопеното масло. Започнете да месите. Тестото трябва да е гладко и да не полепва. Оставете на топло място да втаса.

Разбийте яйцата със захарта и солта, добавете към втасалата мая и разбъркайте. След което добавете брашното и разтопеното масло. Започнете да месите. Тестото трябва да е гладко и да не полепва. Оставете на топло място да втаса.

Докато чакате тестото да втаса, пригответе плънката. Сварете яйцата, нарежете ги на кубчета с праз лука и ги "смесете". След като е готово тестото се разделя на топки, които разточвате, за да станат с дебелина около един пръст (като на снимката). След това слепете тестото върху пълнежа, така че да направите продълговати форми за кифличките.

Докато чакате тестото да втаса, пригответе плънката. Сварете яйцата, нарежете ги на кубчета с праз лука и ги „смесете“. След като е готово тестото се разделя на топки, които разточвате, за да станат с дебелина около един пръст (като на снимката).
След това слепете тестото върху пълнежа, така че да направите продълговати форми за кифличките.

Изпечете за 20-30 минути в предварително загрята фурна на 200 за градуса за 15-20 минути. Преди да ги сложите във фурната ги намажете с един жълтък. Пече се до златисто.

Изпечете за 20-30 минути в предварително загрята фурна на 200 за градуса за 15-20 минути. Преди да ги сложите във фурната ги намажете с един жълтък. Пече се до златисто.

Ако рецептата ви е харесала – СПОДЕЛЕТЕ с ваши приятели!

Бон апети!

Be the first to comment on "Домашни питки с пълнеж от варени яйца и праз лук"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*