Доказано! Мъжете с брада са по-добри партньори

Доказано! Мъжете с брада са по-добри партньори

Брадати мъже, честито! Научното заключение, направено благодарение на Барнаби Диксън и  публикувано в „Списание за еволюционна биология” установява, че мъжете с бради е по-вероятно да създадат дългосрочни отношения в сравнение с тези, които нямат.

А защо това е така? Логично – мъжете с бради се простират отвъд линията на мъжественост и женственост, и брадата същество променя формата на лицето на един мъж. И жените очевидно мислят, че това е по-привлекателно, защото не ни харесва нашите мъже да бъдат прекалено мъжествени или женствени. С други думи: добре обраслата брада има способността да прикрие мъжкото лице дотолкова, че без нея бихме го възприемали само за  краткосрочна връзка. От друга страна женственото лице, прикрито с брада може да сметнем като достатъчно „мъжествено“ за дългосрочни отношения.

8,520 жени са помолени да оценят мъжете (със и без окосмяване по лицето), спрямо шест признака на привлекателността и в контекста на това колко би била дълга връзката.  8,520 жени показват предпочитание към окосмяване по лицето.Това е доста категорично!

Изводът е, че на мъжете с богати бради се гледа повече като на мъже за брак, докато мъжете с малко-или никакво окосмяване обикновено се считат за материал за случайни връзки.