Диети, от които НЕ работят! Връщате килограмите до дни или изобщо не сваляте такива

Неработещата диета

В интернет е пълно с хранителни режими и диети, които ни гарантират уникални резултати. За съжаление не всичко, което го има в мрежата отговаря на истината.

Гарантирани резултати може да имате само, ако се консултирате със специалист-диетолог, който да ви изработи индивидуален хранителен режим съобразен вашия организъм.

Днес ви предлагаме списък от 3 диети, които ДОКАЗАНО НЕ РАБОТЯТ или поне в по-голяма част от случаите.

Грейпфрут диета

Въпреки че, е изключително строга диета, която гранични със „спартанския глад“, на който са били подлагани войниците преди време, тя се основава на твърдението, че грейпфрута ускорява изгарянето на мазнините.

През първите няколко дни ще усетите загуба на килограми, което няма как да не се случи предвид осезаемото намаляване на калориите, които приемате. Запазването на резултата обаче, е почти невъзможен, след като се върнете към нормалния начин на хранене.

Диетата на петте хапки

Принципът на тази диета е разделянето на пет малки хранения за деня. Междухраненията се пие много вода. Важно е да се изчислят правилно калориите. В противен случай може да се стигне до гладуване и „йо-йо“ ефект.

Зелева диета

Основният прием тук е на зеленчуци, плодове и супи. Със сигурност ще свалите килограми, но много бързо ще си ги върнете, след приключването на диетата.