Всички забелязаха драстичната промяна, от както тя започна да яде краставици всеки ден!

Тя яде краставица всеки ден

Редица научни изследвания потвърждават теорията, че в краставицата се съдържат много хранителни вещества, които могат да се борят срещу някои от най-коварните болести. В това число и рак.

Лечебните свойства на краставицата могат да се използват за пречистването на токсините и за хидратиране на тялото. Освен това е подобрява здравето и еластичността на косата.

За да се възползвате от лечебните свойства на краставицата, просто трябва да я добавите като гарнитура към основното ястие. Също така може да потърсите рецепти за лечебни маски с краставици.

Премахване на токсини и хидратиране на кожата

Краставицата е съставена от 95 % вода, което я прави перфектна за дълбока хидратация. Освен това този зеленчук ще ви осигури и част от най-важните витамини, които са необходими на тялото.

Лечебни свойства на краставицата

Премахване на лошия дъх

Лошият дъх е проблем на много хора. Понякога той е причинен от липса на устна хигиена или здравословен проблем. За да се отървете от него, отрежете едно парченце краставица и го поставете в устата си за 30 секунди. Антибактериалните свойства на краставицата ще убият за минути бактериите, които причиняват лошия дъх.

Изгаряне на мазнини

Малцина знаят, че освен ниската си калорична стойност, краставицата ще стимулира метаболизма и спомага за по-бързото изгаряне на мазнините. Тя подобрява храносмилането и е страхотен източник на фибри.