Виж какъв тип е твоята фигура – банан, ябълка, круша или пясъчен часовник!

Каква е формата на тялтоо ти

Фигурата на жената се класифицира на няколко типа, които се определят спрямо „мястото“, в което се складират тлъстинките. Така тя може да ви прилича на банан, ябълка, кръша или пясъчен часовник. Твърди се, че според фигурата на жената може да се определи продължителността на нейния живот.

Ябълковидната жена

Това са дами с ясно изразен бюст, тесни бедра и доста широка талия. При тях обикновено краката са дълги и слаби.

Крушовидна жена

Жените от този тип се характеризират с свити и тесни рамене, широки и едри бедра и много добре очертана талия.

Банановата дама

Това са жените, които нямат особени извивки, като раменете и ханша са почти еднотипни. В повечето случаи дамите са с дълги и кльощави крачета.

Пясъчен часовник

Може да се каже, че това е фигурата, към която се стреми всяка дама. Тя изглежда най-съразмерна и пропорционална. При този тип гърдите и бедрата са в съразмерни пропорции. Тънка и добре подчертана талия.

Американски и английски учени провели проучване, което доказва, че ако една жена на 30-35 години има ябълковидно тяло, тя намалява продължителността на живота си с до 15 % сравнение с „банановите форми“. Според учените, продължителността на живота се определя от количеството на мазнините и начина, по който се изгарят. Те съветват дамите да нямат по-голяма талия от 80 см.