Бирено тирамису!? ЗАЩО НЕ!

Бирено тирамису

Тирамисуто е един от най-вкусните и тонизиращи десерти. Традиционната рецепта е с кафе и бишкоти, но днес ви предлагаме да експериментирате! Опитайте нещо ново и не по-малко вкусно – бирено тирамису! Спокойно, няма да се напиете и на другия ден няма да ви боли главата, но може да ви тежи стомаха от преяждане, защото буквално ще си оближете пръстите от вкусотия!

За една доза бирено тирамису (йенска тавичка с размери около 20 на 30 см) вземате пакет бишкоти. Направете 200 мл силно еспресо.

За крема: 500 г маскарпоне (заменете със същото количество кашкавалена извара или смес от двете), кафява захар на вкус, 1 ванилия, 50 мл коантро (или друг ликьор с вкус на портокали), тъмно (или такова с вкус на ягоди, череши) пиво до получаване на средно гъст крем. Настърган черен шоколад за наръсване преди сервиране.

beeertirami

Бишкотите се топват леко в кафето и се редят на дъното на един ред. Половината от добре разбития крем се разпределя отгоре. Редят се останалите напоени бишкоти и втората част от крема. Заглажда се и се оставя в хладилника да стегне за една нощ. Сервира се с настърган шоколад или поръсен с натурално какао.

Време за приготвяне: 20 минути.

Източник: Животът днес – вестник

Be the first to comment on "Бирено тирамису!? ЗАЩО НЕ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*