Белият ви сутиен и бикините пожълтяват от прането? С тази рецепта ще направите бельото си като ново

Белият ви сутиен и бикините пожълтяват от прането? С тази рецепта ще направите бельото си като ново

Бельото има магически свойства. Бихте могли да наденете и чувал, но ако отдолу се крие зашеметяващ дантелен ансамбъл, ще се чувствате като момиче за милиони! Има само един проблем – светлото бельо бързо губи привлекателния си външен вид, пожълтява или посивява.

Белите сутиени и бикини много трудно се перат, тъй като нежната им тъкан не понася тежки избелващи препарати. Днес ще ви покажем какви съставки е необходимо да добавите към водата на прането, за да върне любимият ви сутиен ослепителната си белота.

Как да избелим бельото безопасно.

СЪСТАВКИ:

2 супени лъжици сол

1 супена лъжица сода за хляб

1 супена лъжица прах за пране

КАК СЕ ПРАВИ:

Налейте в леген топла, но не гореща вода. Добавете съставките и разбъркайте добре, за да се разтворят. Оставете бельото вътре да покисне 15 минути – това е напълно достатъчно. Ако прането не е в много добро състояние, оставете го във вода за 30 минути, но не повече. След това изперете дрехата на ръка , но без да търкате и разтягате много. Изплакнете в чиста топла вода и готово!

И запомнете: в никакъв случай не сушете бяло бельо на радиатора – ще се появят ужасни жълти петна. Този метод на изпиране е идеален не само за дамско бельо, но и за тънки бели блузи , тениски и ризи. Прането ви ще запази за дълго ослепителната си белота .

Източник БЛИЦ